Hamterrine met groenten uit de magnetron |
|
100 g groene asperges 100 g worteltjes (heel houden!) 100 g maïskorrels 100 g broccoliroosjes 1 flinke prei 500 g gekookte achterham 3 eieren 1 dooier zout peper sap van 1 citroen ruim 1 dl zonnebloemolie |
|
BereidingLeg in een ovenschaal van 1 l elk afzonderlijk en na elkaar de asperges, worteltjes en broccoli, doe er 1 lepel water bij en zet afgedekt 2-3 minuten op 700 watt.Snij de prei aan 1 kant in de lengte in, maak de bladeren los en leg ze met 4 tegelijk tussen een theedoek of een flink stuk keukenpapier 1-2 minuten op 700 watt tot ze slap zijn. Spoel de groenten in een vergiet onder stromend water. Leg de preibladeren zo in de vorm dat er bij het snijden loodrecht 'op de draad' wordt gesneden (ze liggen dus 'dwars', ###). Maal de ham, voeg eieren, peper en zout toe, schenk de olie er geleidelijk bij, het mengsel wordt steeds lichter van kleur. Leg enkele lepels ervan op de prei, dan een laag asperges (stevig aandrukken), dan weer hammengsel, worteltjes (stevig aandrukken), hammengsel, maïskorrels (stevig aandrukken), hammengsel, broccoli (stevig aandrukken) en tenslotte hammengsel. Afdekken met prei en magnetronfolie. Even de vorm tegen het aanrecht tikken zodat luchtbellen verdwijnen. Zet de vorm in de magnetron op een omgekeerd soufflépotje en zet 18-20 minuten op 350 watt. Zet onder een gewicht en laat minstens 12 uur afkoelen. Vlak voor het serveren storten en in plakken snijden. NotitiesServeer met tomatensaus en dragon.Benodigdhedenlangwerpige vorm van 1,5 l. |
Home > Recepten