Home > Recepten

Hutspot met tartaarballetjes, Indisch

250 g rundertartaar

1 teentje knoflook

2 lepels ketjap manis

1 theelepel sambal oelek

750 g aardappels

1 kg hutspotgroenten

2 kipbouillonblokjes

1 zakje bumbu nasi goreng

1 lepel boter

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Nederlands-Indisch
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Doe de tartaar in een kom, pers de knoflook erboven uit. Voeg ketjap en sambal toe en meng goed. Vorm 24 balletjes.

Schil de aardappels en doe met de hutspot, bouillonblokjes en voldoende water in de pan, laat 25 minuten koken. Laat de bumbu nasi wellen.

Verhit de boter in de koekenpan en bak de tartaarballetjes op hoog vuur in 4 minuten rondom bruin, schep op een verwarmd bord en bedek met alufolie.

Doe door het bakvet de bumbu nasi gorend en bak 3 minuten zachtjes.

Giet de hutspot af, doe de bumbu nasi erdoor en stamp. Laat ca.2 minuten doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Schep in een warme schaal en leg de tartaarballetjes erop.

Notities

Lekker met serundeng.