Hutsepot, Knokse |
|
1 groene kool 1 bos wortelen enkele raapjes 1 stengel bleekselderij 1 bos prei enkele aardappels 1 varkensham 6 varkenspoten schapenvlees tijm laurier sjalotten knoflook peper zout mosterd eventueel |
|
BereidingOntnerf de groene kool en houd vochtig. Doe in de pan met wat peper en zout. Laat op zeer laag voor onder een deksel smelten.Doe de gekloven ham en gekloven (en afgespoelde, wegens splinters) pootjes erop, laurier en tijm, vervolgens in laagjes de raapjes in blokken, grofgesneden wortels, bleekselderij, grofgesneden prei, en laat op laag vuur 2 uur sudderen. Kook de aardappels en schroei het schapenvlees in de olie. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Leg het schapenvlees bovenop de groenten met gehakte sjalot en geperste knoflook en laat 1 uur sudderen. Vis het vlees er dan uit en houd warm in de oven. Doe de aardappelen erbij, meng ('huts') goed en serveer. NotitiesUitvoering: Roland Gaelens uit Moorsel.De groente moet absoluut vers zijn, en zowel boter als water mogen niet gebruikt worden in dit recept. Drink er rode Rhônewijn zoals Gigondas bij. |
Home > Recepten