Home > Recepten

Kip: Chicken and andouille gumbo

1 ui

1 rode paprika

3 stengels bleekselderij

500 g kipfilet

100 g chorizo aan 1 stuk

4 lepels olie

2 kipbouillonblokjes

2 lepels cajunkruiden

1 courgette

3 bosuitjes

15 g peterselie

8 druppels hot peppersauce (Casa Fiesta)

50 g bloem
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Cajun
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij ui paprika en bleekselderij fijn. Snij de kip in grove stukken en de chorizo in stukjes.

Verhit 2 lepels olie in de braadpan en bak de chorizo 3 minuten zachtjes uit. Schep uit de pan op een bordje.

Bak in het vet de kip rondom bruin. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg de helft van de cajunkruiden en ¾ l water toe, breng aan de kook en laat de kip in 20 minuten zachtjes gaar worden.

Roer in een pan met dikke bodem 2 lepels olie en bloem door elkaar, laat op zacht vuur in 10-20 minuten al roerend nootbruin worden. ui, paprika en bleekselderij erdoor roeren en in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Al roerend het groentemengsel, chorizo en de rest van de cajunkruiden toevoegen aan de bouillon.

Snij de courgette in blokjes en de bosui in ringetjes. Hak de peterselie fijn en doe met de courgette en bosui in de gumbo, laat 15 minuten sudderen. Laat binden tot een niet te dikke saus en breng op smaak met de hot peppersauce.

Notities

Lekker met rijst.