Chicken Country Captain (currykip met tomaten) |
|
100 g verse bacon in stukjes 250 g gehakt ui 125 g gehakte groene paprika 2 tenen knoflook 750 g gehakte tomaten met sap 2 theelepels zout 1/2 theelepel witte peper 1 theelepel kerrie 1 theelepel gehakte peterselie 2 kilo kip in stukken 125 g bloem 0.25 theelepel paprikapoeder olie 65 g grofgehakte amandelen 125 g krenten of rozijnen warme gekookte rijst |
|
BereidingBak in een braadslee de bacon knapperig, haal ze met een schuimspaan uit het vet.Bak ui, paprika en knoflook in overgebleven bakvet glazig. Doe tomaten, kerrie, peterselie, tijm en de helft van de zout en peper erbij en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen. Meng de rest van de zout en peper door de bloem en wentel de stukken kip erdoor. Zorg dat alles goed bedekt is. Verhit een cm diep laagje olie in een grote braadpan en ban de stukken kip rondom mooi bruin. Laat uitlekken en doe bij de saus. Dek af en zet 45 minuten in een oven van 175 graden. Bestrooi met amandelen en krenten en serveer bij de rijst. NotitiesUit South-Carolina. Het is vernoemd naar een Britse legerofficier die het recept mee nam uit India. |
Home > Recepten