Home > Recepten

Chicken Country Captain (currykip met tomaten)

100 g verse bacon in stukjes

250 g gehakt ui

125 g gehakte groene paprika

2 tenen knoflook

750 g gehakte tomaten met sap

2 theelepels zout

1/2 theelepel witte peper

1 theelepel kerrie

1 theelepel gehakte peterselie

2 kilo kip in stukken

125 g bloem

0.25 theelepel paprikapoeder

olie

65 g grofgehakte amandelen

125 g krenten of rozijnen

warme gekookte rijst
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Amerikaans (South-Carolina)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Bak in een braadslee de bacon knapperig, haal ze met een schuimspaan uit het vet.

Bak ui, paprika en knoflook in overgebleven bakvet glazig.

Doe tomaten, kerrie, peterselie, tijm en de helft van de zout en peper erbij en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Meng de rest van de zout en peper door de bloem en wentel de stukken kip erdoor. Zorg dat alles goed bedekt is.

Verhit een cm diep laagje olie in een grote braadpan en ban de stukken kip rondom mooi bruin. Laat uitlekken en doe bij de saus.

Dek af en zet 45 minuten in een oven van 175 graden.

Bestrooi met amandelen en krenten en serveer bij de rijst.

Notities

Uit South-Carolina. Het is vernoemd naar een Britse legerofficier die het recept mee nam uit India.