Kipspiesjes met ananassaus, gefrituurde |
|
1 ui 2 teentjes knoflook 1 lepel milde kerrie 1 theelepel sereh 3 lepels klapper 2 theelepels maïzena zout 400 g kipfilet 1/2 rode Spaanse peper 1 blikje (227 g) ananasstukjes 2 lepels azijn 2 lepels suiker frituurolie 1 theelepel sojasaus 4 takjes peterselie 12 satestokjes |
|
BereidingRasp ui boven een kom, pers de knoflook erboven. Meng kerrie, sereh, kokos, maïzena en zout erdoor. Snij de kip in de lengte in dunne plakken en marineer 1 uur afgedekt in de koelkast.Verwijder de zaadjes van de peper en snij in dunne reepjes. Pureer ananasstukjes met het sap in de keukenmachine. Roer azijn en suiker erdoor. Rijg de kip zigzaggend aan de stokjes. Verhit de frituurolie tot 175°. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Frituur de spiesjes per 4 telkens in 5-6 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de ananassaus en roer de peper erdoor. Breng op smaak met sojasaus. Verdeel de spiesjes over 4 borden, knip de peterselie erboven fijn. Serveer de saus er apart bij en geef er pandanrijst en komkommersla bij. NotitiesLekker met pandanrijst en komkommersla |
Home > Recepten