Home > Recepten

Kai nering (Thaise kruidige kipschotel)

8 chinese koolbladeren

1 uitje

3 teentjes knoflook

2 rode Spaanse pepers

1/2 theelepel kurkuma

1 lepel sojasaus

trassi

1 ei

1 theelepel maïzena

zout

100 g santen van een blok (Go-Tan)

500 g kipfilet

1 dunne prei

5 takjes koriander

olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais

Bereiding

Was de koolbladeren en snij de dikke nerf er wigvormig uit. Kook ze 2 minuten. Laat in een vergiet uitlekken. Vet de schaal in en bekleed bodem en wand met 5 koolbladeren.

Snij ui in vieren.

Verwijder de zaadjes van de peper.

Maal ui, knoflook, peper, kurkuma, sojasaus en trassi in de keukenmachine. Rasp de citroenschil erboven (de rest van de citroen wordt niet gebruikt). Roer maïzena, ei en zout erdoor.

Breng 1.5 dl water aan de kook, neem van het vuur en los de santen erin op. Roer door het uimengsel.

Snij de kip in plakjes.

Snij de prei in dunne ringetjes.

Knip de koriander in een kopje.

Leg de plakjes kip en koolbladeren in de schaal, doe het uimengsel erover.

Verwarm de oven voor op 200° en zet de schotel afgedekt 45 minuten in de oven.

Notities

Lekker met komkommersla en basmatirijst

Benodigdheden

ondiepe ovenschaal van 1.5 liter.