Home > Recepten

Kip met knoflook en olijven

2 dl maïsolie

1 stengel bleekselderij

1 zakje provençaalse kruiden (AH)

zout

1 maïskip van 1 kg

1 bol knoflook (!)

6 zwarte olijven zonder pit

6 groene olijven zonder pit

50 g geraspte parmezaan

4 sneetjes wit casinobrood
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Grieks
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°.

Doe de olie in de ovenschaal en laat in de oven heet worden.

Snij de bleekselderij in dunne plakjes.

Bind de helft van de kruidenmix tot een bouquet garni.

Bestrooi de kip van binnen met zout. Doe de bleekselderij en bouquet in de buikholte. Trek het losse nekvel van de kip over de rug en zet vast met een cocktailprikker. Steek de achterkant van de kip ook dicht.

Verwijder van de rest van de kruiden het steeltje en snipper ze boven een kommetje.

Haal de knoflooktenen van de bol maar pel ze niet.

Halveer de olijven.

Neem de schaal met hete olie uit de oven. Schep de gehakte kruiden, knoflooktenen en olijven erdoor, leg de kip erin en besprenkel de boven- en zijkant van de kip met de hete olie. Laat de kip afgedekt in 2 uur gaar worden.

Neem uit de oven, schep de teentjes eruit.

Bestrooi de kip met de kaas en zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven.

Druk de knoflookteentjes uit de vliesjes en prak fijn.

Snij de korstjes van het brood en rooster het brood, besmeer met de knoflookpuree.

Notities

Lekker met Griekse salade en feta

Benodigdheden

ovenschaal met deksel van 20 x 30 cm of alufolie, garen, 2 cocktailprikkers.