Home > Recepten

Kip-jerk van de barbecue

6 kipfilets of 16 grote vleugels

225 g uien in vieren

2 gehalveerde habanerospepers zonder zaad

50 g gember (grofgehakt)

1/4 theelepel pimentpoeder

blaadjes van 15 g takjes tijm

1 theelepel peper

120 ml witte wijnazijn

120 ml donkere sojasaus
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Jamaicaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Doe alles behalve de kip in de keukenmachine en draai tot een gladde massa. Giet over de kip en marineer een etmaal in de koelkast.

Rooster borstvlees 25-30 minuten en vleugels 20-25 minuten, bestrijk af en toe met de saus.

De saus wordt tijdens het roosteren heel zwart, maar als het eraf valt blijft een knapperige korst over.

Notities

Lekker met mango-ananasfrisdrank.



Een jerk is een Jamaicaanse vlees- of visschotel. Er zijn ontelbare recepten. Habanerospepers zijn zeer heet, eventueel iets mildere pepers gebruiken!