Kip-jerk van de barbecue |
|
6 kipfilets of 16 grote vleugels 225 g uien in vieren 2 gehalveerde habanerospepers zonder zaad 50 g gember (grofgehakt) 1/4 theelepel pimentpoeder blaadjes van 15 g takjes tijm 1 theelepel peper 120 ml witte wijnazijn 120 ml donkere sojasaus |
|
BereidingDoe alles behalve de kip in de keukenmachine en draai tot een gladde massa. Giet over de kip en marineer een etmaal in de koelkast.Rooster borstvlees 25-30 minuten en vleugels 20-25 minuten, bestrijk af en toe met de saus. De saus wordt tijdens het roosteren heel zwart, maar als het eraf valt blijft een knapperige korst over. NotitiesLekker met mango-ananasfrisdrank.Een jerk is een Jamaicaanse vlees- of visschotel. Er zijn ontelbare recepten. Habanerospepers zijn zeer heet, eventueel iets mildere pepers gebruiken! |
Home > Recepten