Home > Recepten

Kipfilet met citroen-olijvenjus

3 lepels boter

4 enkele kipfilets

3 theelepels kipkruiden

8 dunne preistronken

1 citroen

50 g zwarte olijven zonder pit

2 zakjes aardappelpuree a la minute (Maggi)



In plaats van prei kan ook een andere groente worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verhit 2 lepels boter. Bestrooi de kip rondom met de kruiden en bak rondom bruin in 12 minuten.

Was de prei en snij in stukken van 5 cm.

Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak de prei in 10 minuten op laag vuur beetgaar.

Pers de citroen uit, snij de olijven in stukjes.

Bereid de puree volgens de verpakking.

Leg de kip op de borden.

Roer door het achtergebleven kip-braadvet citroensap, olijven en 2 lepels water, roer de aanbaksels los.

Schep puree en prei op de borden naast de kip en schep de citroen-olijvenjus erover.