Home > Recepten

Kipfilet met paddestoelen in filodeeg

200 g paddestoelenmelange (AH)

1/2 lepel sojasaus

1 theelepel vloeibare honing

4 kipfilets

100 g boter

zout

peper

1 dl medium sherry

1/2 l tomaten-groentesap

1 pakje (250 g) filodeeg

4 plakjes gebraden kipfilet (vleeswaren)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de paddestoelen in plakjes.

Roer sojasaus en honing door elkaar en bestrijk de kip ermee.

Verhit 25 g boter en bak de kip in 10 minuten bruin en gaar, halverwege keren. Bestrooi met zout en peper. Leg op een bord en laat afkoelen.

Bak in het bakvet de paddestoelen in 3 minuten bruin en laat het vocht verdampen. Laat op een bord afkoelen.

Roer de sherry en tomaten-groentesap door het bakvet en laat op hoog vuur in 5 minuten tot de helft inkoken, zeef boven een andere pan.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°.

Smelt 50 g boter in een steelpan.

Leg op het bakpapier 4 fillovellen naast elkaar en bestrijk met de gesmolten boter. Leg hierop nog 4 fillovellen. Leg in het midden een plak kipfilet, daarop de gebakken kip en verdeel de paddestoelen erover.

Vouw het deeg rond de vulling omhoog en sla de rand losjes terug. Bestrijk het deeg met boter.

Bak in 20-25 minuten goudbruin.

Verwarm 4 borden voor.

Snij de rest van boter in klontjes en roer de klontjes van het vuur één voor één door de sherrysaus. Breng op smaak met zout en peper.

Zet de bladerdeegpakketjes op warme borden, druppel in grote druppels de saus ernaast.

Serveer de rest van de saus in een sauskom en serveer met siamrijst en haricots verts.





In voorraad klaarmaken: bereid de pakketjes, bak ze niet maar vries ze in. Zo zijn ze een week houdbaar.

Zet de bevroren pakketjes op de bakplaat, bestrijk met gesmolten boter en schuif ze bevroren in een oven van 175°. Bak ze 40 minuten.

Notities

Siamrijst en haricots verts smaken er goed bij