Home > Recepten

Kip-kerrie 2

drumsticks

5 grote aardappels

2 lepels Hindoestaanse kerrie

2 teentjes knoflook

1 ui

ketjap asin

1 tomaat

zwarte peper

2 kipbouillonblokjes

peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Surinaams
  • Aantal Porties: 5
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Smulweb

Bereiding

Braad de drumsticks aan, doe ze daarna in een grote pan.

Bak intussen de uien met de knoflook glazig, daarna de kerrie erbij en nog even bakken. Bij de kip in de pan doen, water erop totdat alles onderstaat.

De bouillonblokjes erbij en de aardappels in blokjes gesneden erbij. Laten koken op zacht vuur, voor 30 minuten, totdat de aardappel zacht is.

Tomaat in blokjes erbij en peper en ketjap asin naar smaak erbij.

Op laatste moment peterselie erbij.

Notities

Lekker met rijst en kouseband of geroerbakken spitskool