Home > Recepten

Kiprolletjes met uiensaus

2 tenen knoflook

peper

nootmuskaat

4 maïskipfilets/scharrelkipfilet (100 tot 125 g)

2 lepels olijfolie

1 Spaanse ui

1 mespuntje geelwortel of saffraan

1 kipbouillonblokje

1 dl room culinair

bieslook

200 g diepvriesspinazie in blokjes

50 g geraspte belegen kaas

1 citroen of citroensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Wilma

Bereiding

Ontdooi de spinazie en druk goed uit in een zeef. Meng met kaas, 2 lepels citroensap, knoflook, ½ -1 theel. peper en iets nootmuskaat.

Snij de kipfilets open zodat ze opengevouwen kunnen worden en verdeel het mengsel erover. Rol ze op en steek vast met een prikkertje, leg met de naad omlaag in een beboterde ovenschaal. Bedruppel met citroensap en 1 lepel olie.

Zet 40 minuten in een oven van 200°.

Snipper de ui in de rest van de olie, voeg geelpoeder toe en ½ l bouillon, kook tot 1/3 in.

Pureer de saus, bind met de room, 2 lepels kookvocht van de filets en breng op smaak met ca.10 geknipte bieslooksprieten.

Notities

Eet dit met krieltjes met boter en peterselie