Kipschotel met avocado |
|
2.7 kg kip in grote stukken 1 l water 1 ui in vieren 2 a 3 stengels bleekselderij in grove stukken 1 lepel zout peperkorrels 2 geschrapte grofgesneden wortels 1 laurierblad 55 g boter 45 g bloem 225 ml garderoom 55 g geraspte oude kaas rozemarijn basilicum tabasco 170 g champignons 2 grote rijpe avocado's 55 g geroosterd amandelschaafsel |
|
BereidingDoe kip, ui, wortel, water, selderij, zout, peperkorrels en laurierblad in een pan en laat sudderen, schuim regelmatig af. Laat enkele uren sudderen tot het vlees van het bot valt.Haal de kip eruit en laat afkoelen. Haal het vlees van het bot (behalve de vleugels), doe botten, vel en vleugels terug in de pan en trek nog ½ uur. Zeef de bouillon, we hebben 6 dl nodig, en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°. Maak een roux van de boter en het bloem in een steelpan, roer bouillon, room, kaas, kruiden, zout en tabasco erdoor en roer tot de saus dik wordt en gaat koken. Snij de champignons, afhankelijk van de grootte, in tweeën of vieren, bak ze even in de overgebleven boter. Leg paddestoelen en kip op de bodem van een vuurvaste schotel, doe er wat zout over en de saus, doe de deksel erop en zet 25 minuten in de oven tot de kip door en door warm is. Snij de avocado in repen, doe bij de kip en zet nog 10 minuten in de oven. Strooi voor serveren de amandelen erover. NotitiesDe kip kan van tevoren worden gepocheerd, de bouillon kan worden bewaard. |
Home > Recepten