Poularde à la Rennaise (Bretagne) |
|
1 1/2 kg kip met nek. vleugelpunten en ingewanden 300 g geweekte pruimen 150 g varkensgehakt 1 sjalot 2 lepels peterselie zout peper 1 lepel olie 15 g boter voor de vulling 1 wortel in schijfjes ui of groene prei in schijfjes 1 selderijstengel 2 dl witte wijn 20 g boter 15 g bloem 1/2 l bouillon 80 ml witte wijn voor de saus 80 ml slagroom of creme fraiche |
|
BereidingSnij lever en de pruimen in stukjes en meng beide met sjalot, peterselie, zout en peper. Vul de kip en naai hem dicht. Bak goed bruin in olie met boter.Voeg hals, vleugelpunten, ingewanden, wortel, ui en selderij toe, bak 2-3 minuten mee. Doe de wijn erbij met zout en peper, breng aan de kook en zet ±1 uur in de oven (190°). Maak een roux, doe bouillon en wijn erbij en breng aan de kook. Overgebleven pruimen erbij, laat ±30 minuten zachtjes koken. Verwijder de pruimen en zet ze apart. Snij de kip in stukken, houd de vulling in het midden. Saus bij de braadjus doen en de aanbaksels losroeren. Schep het vet eraf. Zeef alles, druk de groenten uit. Verwarm de saus, meng er een dooier en slagroom door maar niet koken! Serveer de kip met de saus en de pruimen. |
Home > Recepten