Home > Recepten

Poule au pot 2

1 runderschenkel

1 ui

2 kruidnagels

bouquet garni

zout

10 peperkorrels

1 stengel bleekselderij

1 pijp kaneel

35 g broodkruim

melk

200 g rauwe Bayonneham

knoflook

peterselie

1 kippenlevertje

1 kippenhartje

1 ei

peper

piment

1 kip van 2 kg

750 g wortelen

1 kg prei

500 g meiknolletjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Frans

Bereiding

Meng 200 g fijngesneden rauwe (Bayonne)ham, 200 g fijngesneden kalfsvlees, 200 g fijngesneden doorregen varkensvlees en 3 fijngesneden kippenlevers.

Fruit 2 uien en 2 teentjes knoflook, laat ze onder een deksel zacht worden en doe bij het vlees.

Week 30 g witbroodkruim in wat room en doe bij het vlees.

Doe ook bij het vlees: 3 lepels armagnac of cognac, zout, peper, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en een dooier.

Vul een flinke kip met de helft van het mengsel.

Maak een bouillon van 250 kipafsnijsel, 1 mergpijp, 500 g runderpoulet, 3 wortels, een ui met daarin 3 kruidnagels, een raapje (of plak koolraap), 1 stengel bleekselderij, knoflook, zout en peper. Laat de kip in de bouillon pruttelen.

Doe de rest van de vulling in geblancheerde koolbladeren en maak er rolletjes van, snij de rest van de kool in vieren

Als de kip 2 ½ uur heeft gesudderd, doe er dan 8 aardappels bij, een kwartier later de kool en de rolletjes, als die gaar zijn wordt de bouillon gezeefd en apart gegeven bij of vóór de kip, aardappelen en kool.