Kipstoofpot |
|
1 ui 1 groene paprika 500 gram kipfilet 30 gram boter 5 deciliter gepelde tomaten 5 deciliter bruine bonen 5 deciliter maïs 2 deciliter kippenbouillon 1 eetlepel worcestershiresaus 1 eetlepel maïzena zout peper ovenvaste schaal 2 liter magnetronfolie |
|
BereidingDe kipfilets in repen snijden.De ui pellen en fijnsnipperen. Het zaad en de zaadlijsten uit de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in dunne repen snijden. Het vocht van de maïs en de bruine bonen schenken. De maïzena met wat van het vocht van de tomaten tot een glad papje roeren. De boter in de ovenvaste schaal doen en (afgedekt) in 2 minuten op vol vermogen heet laten worden. De ui en de paprika erdoor roeren en (onafgedekt) 4-5 minuten op vol vermogen verwarmen. De kipfilet erdoor scheppen en (onafgedekt) 3-4 minuten op vol vermogen verwarmen. De tomaten, de maïs, de bruine bonen, de bouillon, de Worcestershiresaus en zout en peper naar smaak erdoor roeren en de stoofpot (afgedekt) 18-20 minuten op 70 procent verwarmen. De aangelengde maïzena erdoor roeren en het gerecht (afgedekt) 5-10 minuten laten nagaren. |
Home > Recepten