Home > Recepten

Kipstoofpot

1 ui

1 groene paprika

500 gram kipfilet

30 gram boter

5 deciliter gepelde tomaten

5 deciliter bruine bonen

5 deciliter maïs

2 deciliter kippenbouillon

1 eetlepel worcestershiresaus

1 eetlepel maïzena

zout

peper

ovenvaste schaal 2 liter

magnetronfolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Magnetron
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Receptenweb

Bereiding

De kipfilets in repen snijden.

De ui pellen en fijnsnipperen.

Het zaad en de zaadlijsten uit de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in dunne repen snijden.

Het vocht van de maïs en de bruine bonen schenken.

De maïzena met wat van het vocht van de tomaten tot een glad papje roeren.



De boter in de ovenvaste schaal doen en (afgedekt) in 2 minuten op vol vermogen heet laten worden.

De ui en de paprika erdoor roeren en (onafgedekt) 4-5 minuten op vol vermogen verwarmen.

De kipfilet erdoor scheppen en (onafgedekt) 3-4 minuten op vol vermogen verwarmen.

De tomaten, de maïs, de bruine bonen, de bouillon, de Worcestershiresaus en zout en peper naar smaak erdoor roeren en de stoofpot (afgedekt) 18-20 minuten op 70 procent verwarmen.

De aangelengde maïzena erdoor roeren en het gerecht (afgedekt) 5-10 minuten laten nagaren.