Home > Recepten

Ameijoas na cataplana 2 (kokkels&knoflookworst)

2 lepels olijfolie

2 gesnipperde uien

2 tenen knoflook

75 g chorizo in stukken

75 g gerookte ham in blokjes

1 theelepel piri-piri of tabasco naar smaak

1 kg kokkels

1.5 lepel gehakte koriander

zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Portugees
  • Bron: annabee (Smulweb)

Bereiding

Borstel de schelpen schoon en spoel ze goed af met koud water.

Verhit de olie en bak hier onder af en toe roeren de uien en knoflook in tot ze zacht, maar niet gekleurd zijn. Roer de worst, de ham en de piri-piri erdoor, sluit de pan af en laat alles op een laag vuur sudderen. De pan af en toe heen en weer schudden.

Doe vervolgens de schelpen, de koriander en wat zout in de pan. Dek de pan af en laat het geheel nog 5-6 minuten pruttelen tot de schelpen open zijn; de pan af en toe schudden.

Dit gerecht in de pan serveren.

Notities

Kruidige, geurige schotel uit de Algarve, die in een 'cataplana' wordt bereid, maar in een gewone pan of vuurvaste schaal met sluitend deksel kan ook