Home > Recepten

Broiled scrod (gegrillde gul)

3 lepels zonnebloemolie

375 g vers broodkruim

4 gul van 200 g per filet

zout

peper

4 lepels gesmolten boter

2 lepels gehakte peterselie

1 citroen



Gul is jonge kabeljauw van nog geen kilo.

De gul moet ontgraat en ontschubt zijn, maar het vel moet er aan blijven.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Amerikaans
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Vet met de olie een braadslee in.

Strooi het kruim in een schaal.

Zout en peper de vis, haal geheel door de olie en dan door het broodkruim. Leg vervolgens in de pan met het vel omhoog en grill 5 minuten. Let op dat het kruim niet verbrandt.

Keer de vis zorgvuldig, voeg nieuw kruim toe en giet de helft van de boter erover. Verhit 4-5 minuten onder de grill tot de vis lichtbruin en gaar is.

Pers de helft van de citroen uit en meng met de rest van de boter, voeg peterselie toe. Snij de andere citroenhelft in 4 plakken.

Garneer de vis met de schijfjes citroen en giet de citroen-peterselieboter over de vis.