Casuelita colonial (Cubaanse visschotel) |
|
1/2 lepel olijfolie 1 gesnipperd ui 2 teentjes knoflook 2 sprietjes bieslook 1 tomaat in blokjes 125 g kreeftenvlees in stukjes 125 g hele gepelde garnalen 125 g witvis in reepjes 125 g schelpdieren of schaaldieren zonder schaal 1 theelepel viskruiden 1/4 theelepel zout 1/4 theelepel peper 250 ml gezeefde kippenbouillon 60 ml witte wijn 60 g geschaafde amandelen gehakte peterselie |
|
BereidingVerwarm wat olie in een aardewerken kom en bak hierin ui, knoflook, gehakte bieslook en tomaat zacht. Voeg vis en schaal- en/of schelpdieren toe, verwarm op laag vuur tot het net gaar is.Roer viskruiden, peper en zout toe, giet bouillon en wijn erbij. Kook zachtjes en gaar en breng op smaak. Serveer in de kom, bestrooi met amandelen en peterselie. NotitiesEen gerecht uit La Floridata Restaurant, één van de oudste restaurants van Havana, vaak bezocht door Ernest Hemingway. |
Home > Recepten