Home > Recepten

Casuelita colonial (Cubaanse visschotel)

1/2 lepel olijfolie

1 gesnipperd ui

2 teentjes knoflook

2 sprietjes bieslook

1 tomaat in blokjes

125 g kreeftenvlees in stukjes

125 g hele gepelde garnalen

125 g witvis in reepjes

125 g schelpdieren of schaaldieren zonder schaal

1 theelepel viskruiden

1/4 theelepel zout

1/4 theelepel peper

250 ml gezeefde kippenbouillon

60 ml witte wijn

60 g geschaafde amandelen

gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Cubaans (Havana)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Culinaria Cariben

Bereiding

Verwarm wat olie in een aardewerken kom en bak hierin ui, knoflook, gehakte bieslook en tomaat zacht. Voeg vis en schaal- en/of schelpdieren toe, verwarm op laag vuur tot het net gaar is.

Roer viskruiden, peper en zout toe, giet bouillon en wijn erbij.

Kook zachtjes en gaar en breng op smaak.

Serveer in de kom, bestrooi met amandelen en peterselie.

Notities

Een gerecht uit La Floridata Restaurant, één van de oudste restaurants van Havana, vaak bezocht door Ernest Hemingway.