Forel met champignons, gebakken |
|
4 schoongemaakte forellen 1 lepel citroensap zout peper 3 lepels bloem 100 g boter 500 g champignons in plakjes 2 lepels gehakte peterselie 1 lepel gehakte bieslook |
|
BereidingSpoel de forellen af met stromend water en maak droog met keukenpapier. Besprenkel daarna van binnen en van buiten met citroensap.Laat de vis 10 minuten liggen, dep dan weer droog. Wrijf de binnenkant in met zout en peper. Schep wat zout en peper door de bloem en wentel de vis erdoor. Schud het overtollige bloem eraf. Verhit de boter en bak de forellen aan beide kanten in 8-10 minuten goudbruin. Neem uit de pan en houdt warm. Bak de champignons 5 minuten in het bakvet, schep ze op een zeef en laat het vet weglopen. Bak de champignons nog 2 minuten, strooi dan zout en de kruiden erop. Leg de vis op een voorverwarmde schotel en schep op elke forel wat champignons. Garneren met toefjes krulpeterselie en plakjes tomaat. NotitiesLekker met gebakken krieltjes en sla |
Home > Recepten