Home > Recepten

forel met basilicum en olijvenjus, gegrilld

4 forellen a 200 g

basilicum

5 lepels olijfolie

1 teentje knoflook

1/2 sjalotje

1 tomaat

100 g zwarte olijven zonder pit

2 dl visfond

1 lepel balsamico-azijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Strooi zout en peper in de buikholte van de forel.

Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en leg in elke visbuik ca.4 blaadjes.

Bestrijk elke vis met 1 lepel olie.

Halveer knoflook en sjalotje, snij de tomaat in blokjes.

Pureer olijven, knoflook en sjalot met 2 lepels olie.

Verhit 2 lepels olie en fruit het olijvenmengsel 1 minuut. Doe fond, azijn en tomatenblokjes erbij en laat in 5 minuten tot een lichtgebonden jus inkoken. Af en toe roeren.

Verhit een grillpan en grill de forellen ca.12 minuten, halverwege keren.

Leg de forellen op een bord, schep de jus erbij, garneren met basilicum.

Notities

Serveer met cous-cous