Home > Recepten

Kabeljauw met kruiden, gestoofd, uit de magnetron

1/2 zakje verse bieslook

3 takjes dragon

4 takjes peterselie

270 g kabeljauwfilet

1 lepel citroensap

zout

peper

3 lepels droge witte vermouth

20 g boter

1 zakje Hollandaise vissaus AH



Variatie: gebruik als saus mosterd-vissaus
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Magnetron
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Knip bieslook, dragon en peterselie in een kopje fijn.

Besprenkel de kabeljauw met citroensap en bestrooi met zout en peper. Leg in de schaal en strooi de kruiden erover. Schenk de vermouth erover. Verdeel de boter in vlokjes erover.

Zet de kabeljauw afgedekt 6-8 minuten op 525 watt. Laat 4 minuten nagaren.

Meng vissaus en 3 lepels stoofvocht door elkaar en zet 1 minuut op 700 watt.

Schep de vis met kruiden op 2 borden, schep de vissaus erlangs.

Notities

Serveer met peultjes en pommes duchesses (aardappeltorentjes)

Benodigdheden

lage magnetronschaal van 20 x 30 cm.