Home > Recepten

Ku lu 'yuk' van vis (dan heet het ook anders…)

1 blikje worteltjes

1 blikje ananasstukjes met vocht

1 groene peper in ringen

1.5 lepel maïzena

5 lepels azijn

2 lepels sojasaus

75 g lichtbruine basterdsuiker

3 lepels ananas-nat

100 g bakmeel

2 dl koude witte wijn

500 g kabeljauwfilet in blokjes

citroensap

zout

peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees
  • Bron: Wilma

Bereiding

Meng de worteltjes (in plakjes) met de ananas (bewaar het vocht) en de groene peper.

Maak een sausje van maïzena, azijn, sojasaus, basterdsuiker en 3 lepels ananasnat.

Maak een beslag van meel, zout en wijn.

Dep de visblokjes droog, meng met citroensap, zout en peper, haal door het beslag en frituur.

Breng het sausje met het ananasmengsel aan de kook en schenk er over heen.