Home > Recepten

Makreel met groene kruiden

2 lente-uitjes

1 teentje knoflook

1 dl olijfolie

peper

4 kleine verse makrelen

4 takjes salie

8 takjes dille

12 sprietjes knoflookbieslook

4 blaadjes laurier

50 g kruidenboter

1 theelepel venkelzaad
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snij de uitjes in de lengte in vieren. Pers de knoflook uit. Meng olijfolie, knoflook en peper.

Was de makrelen en dep ze droog. Vul de buikholtes met een takje salie, 2 takjes dille, 3 sprietjes knoflookbieslook en een blaadje laurier.

Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de kruiden en verdeel de venkelzaadjes erover.

Wikkel om elke vis 2 repen lente-ui en zet vast met een prikkertje. Bestrijk de vis met de knoflookolie.

Rooster de makrelen 15-20 minuten en keer ze, bestrijk steeds met de knoflookolie.