Makreel met groene kruiden |
|
2 lente-uitjes 1 teentje knoflook 1 dl olijfolie peper 4 kleine verse makrelen 4 takjes salie 8 takjes dille 12 sprietjes knoflookbieslook 4 blaadjes laurier 50 g kruidenboter 1 theelepel venkelzaad |
|
BereidingSnij de uitjes in de lengte in vieren. Pers de knoflook uit. Meng olijfolie, knoflook en peper.Was de makrelen en dep ze droog. Vul de buikholtes met een takje salie, 2 takjes dille, 3 sprietjes knoflookbieslook en een blaadje laurier. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de kruiden en verdeel de venkelzaadjes erover. Wikkel om elke vis 2 repen lente-ui en zet vast met een prikkertje. Bestrijk de vis met de knoflookolie. Rooster de makrelen 15-20 minuten en keer ze, bestrijk steeds met de knoflookolie. |
Home > Recepten