Schelvis in nieuwe bladeren, Maleis gekruide |
|
225 g schelvisfilet 120 g gekookte garnalen 30 g gekookte hamblokjes 60 g gehakte geblancheerde amandelen knoflook 1 lepel zonnebloemolie gember 1 theelepel roggebloem 1/4 theelepel zout 1 theelepel ketjap 1 theelepel lichte sesamolie voor de saus 1 theelepel lichte ketjap voor de saus 1 theelepel witte wijnazijn voor de saus 1/2 theelepel heldere olie voor de saus 1/4 gehakte spaanse peper voor de saus knoflook voor de saus 2 lepels warm water voor de saus sla munt korianderblad |
|
BereidingMeng de sausingredienten.Snij vis en garnalen klein, meng met amandelen, ham, knoflook en gember, doe in de keukenmachine met olie, bloem, zout en ketjap tot het plakkerig is. Maak er balletjes van en frituur ze. Verdeel de saus over 4 kommen, zet op borden en leg er sla, munt en korianderblad om, doe de balletjes erbij. Wikkel de balletjes in een blaadje van de kruiden of sla en dip in de saus. |
Home > Recepten