Perche à la Sauvigny (baars) |
|
6 baarzen 1 wortel 1 ui 2 kruidnagels knoflook 375 ml Elzaswijn 1 bouquet garni zout peper nootmuskaat 30 g boter 20 g bloem 1 dl slagroom of creme fraiche 2 dooiers citroensap peterselie Kan ook met snoek of karper |
|
BereidingLeg 6 baarzen (kan ook met snoek of karper) in een pan, doe er een wortel in schijfjes, 1 ui met 2 kruidnagels, knoflook, 375 ml Elzaswijn, bouquet garni, zout, peper en nootmuskaat bij en genoeg water om de vis half te bedekken.Breng aan de kook, pocheer 2-3 minuten, draai om en pocheer 6-7 minuten. Haal de vis eruit, kook het vocht in tot ruim 350 ml en zeef. Maak een roux van 30 g boter en 20 g bloem, voeg het vocht erbij met 1 dl slagroom of crème fraîche. Laat zachtjes 2-3 minuten koken. Meng wat van de saus met 2 geklutste dooiers, giet bij de saus en roer tot het dikker wordt. Wat citroensap erbij. Leg de vis in een vuurvaste schotel, zeef de saus erover, strooi er peterselie en gehakte sjalot over en zet 5 minuten in de oven (230°) met de klep op een kier. |
Home > Recepten