Home > Recepten

Rouget barbet met venkelcrème en tomaat

2 venkelknollen

zout

peper

1/4 citroen

1 lepel creme fraiche

1 sjalotje

4 tomaten

3 lepels olijfolie

2 dl visfond

1/2 zakje verse dille

4 rouget barbetfilets
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de venkel in vieren en verwijder de kern. Kook ze in 15 minuten gaar in ruim water met zout en citroen. Pureer ze in de keukenmachine en wrijf boven een kom door een zeef.

Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.

Snipper het sjalotje. Snij 2 tomaten in stukjes.

Verhit 1 lepel olie en fruit tomaat en sjalot 1 minuut, voeg de fond toe en laat op hoog vuur in 5-7 minuten tot de helft inkoken. Wrijf boven de pan door een zeef.

Ontvel de rest van de tomaten en snij in kleine blokjes. Roer door de tomatensaus en laat 3 minuten sudderen. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Hou 4 takjes dille achter voor garnering, pluk de rest van de takjes en snij fijn.

Verwarm 4 borden voor.

Kerf het visvel in en bestrooi met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2 minuten op de huid zodat ze knapperig worden, voorzichtig keren en 4 minuten verder garen.

Warm venkelcrème en tomatensaus opnieuw op. Meng de dille door de venkelcrème en verdeel op het midden van de borden.

Leg de vis erop.

Schep de tomatensaus eromheen en garneer met dille.