Home > Recepten

Soft shell crabs

1 krab met zacht pantser

bloem

peper

zout

kruiden

specerijen

boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Amerikaans (Chesapeake Bay)
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Dood de krab met een scherp met tussen de ogen in het lijf te steken.

Knip 1 cm van de voorkant van de kop af met een schaar, verwijder met de schaar of de vingers het zandzakje achterin de bek.

Til de schaal aan de puntige zijkanten op en verwijder aan beide kanten de kieuwen.

Til het borstpantser aan de achterkant op en verwijder het (lege) darmkanaal dat er aan vast zit.

Was de krab in lichtgezouten water.

Meng peper, zout, kruiden en specerijen naar smaak en meng met bloem, bestuif de krab ermee.

Bek de krab enkele minuten in een pan met wat boter tot die gaar en goudbruin is.

Laat de krab goed uitlekken.

Notities

Lekker met citroen en Sauce Tartare.



In mei, rond volle maan, gaan krabben verschalen. Na verlies van de oude schaal is de nieuwe, zachte schaal binnen enkele uren hard.

Peelers zijn krabben die het nieuwe schild onder het oude hebben zitten, ze zitten in speciale tanks en worden in de gaten gehouden.

In het voorjaar staan zachte krabben vaak op de menulijst van Chesapeake Bay, men eet het vaak gebakken als lunch met mayonaise en sla tussen 2 sneetjes witbrood.