Home > Recepten

Suprêmes de brochet Dijonnaise (snoeksuprêmes)

600 g snoekfilet

vers vet spek

2.5 dl droge witte chablis

2 a 3 lepels marc of cognac

1 bouquet garni

3 gesnipperde sjalotten

250 g champignons

2 dl room of creme fraiche
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Dijon)

Bereiding

Lardeer 600 g snoekfilet met reepjes vers vet spek.

Marineer een nacht in 2 ½ dl droge witte chablis, 2-3 theel. marc of cognac, bouquet garni en 3 gesnipperde sjalotjes.

Doe vis met marinade in een ovenschaal met 250 g champignons in plakjes.

Zet een kwartier in de oven op 220° en bedruip regelmatig.

Haal de vis eruit, laat het ongezeefde vocht 3-4 minuten in een pan inkoken.

Doe 2 dl room of crème fraîche bij het vocht en kook tot saus.

Haal het bouquet garni eruit en serveer over de vis.