Home > Recepten

Tarbotfilet met gembersaus

1 kg tarbotfilet

2 theelepels citroensap

zout

125 ml ingekookt visfond

250 ml droge witte wijn

1 lepel geraspte gemberwortel

suiker

140 g boter

cayennepeper

dille
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes

Bereiding

Besprenkel de vis met citroensap, strooi er zout over en laat even intrekken.

Breng de fond met wijn, gemberwortel en suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Zeven, druk de gember goed uit.

Smelt 40 g boter, snij de rest in stukjes en zet in de koelkast.

Besmeer een bakplaat met alufolie met de gesmolten boter, doe de vis erop en smeer de rest van de gesmolten boter erop.

Zet 5-7 minuten in de oven (250°), ze mogen niet bruin worden.

Kook de gemberbouillon, neem van het vuur en roer klontje voor klontje de koude boter erdoor. Op smaak brengen met zout en cayennepeper.

Verdeel de saus over 4 borden, leg de filets erin en bestrooi met dille.