Truite au lard (forel met spekjes en knoflook) |
|
2 takjes tijm 40 g boter 3 teentjes knoflook 15 g peterselie 100 g spekreepjes 4 forellen a 450 g 1 lepel citroensap zout peper 2 lepels bloem |
|
BereidingRis de tijmblaadjes van de takjes. Smoor ze zachtjes in 15 g boter onder een deksel.Hak de knoflook heel fijn. Knip de peterselie fijn in een kopje. Bak de spekreepjes en de knoflook in een droge koekenpan in 5 minuten zachtjes uit. Besprenkel de binnenkant van de forel met citroensap. Bestrooi ze met zout en peper en wentel door de bloem. Schep spekreepjes en knoflook op een bord en hou warm onder alufolie. Voeg de boter aan het spekvet toe. Bak de forellen in 8-10 minuten gaar en bruin, keer halverwege. Leg de forellen op 4 borden en verdeel het spekmengsel en de tijm erover. Strooi de peterselie erover. NotitiesLekker met rösti |
Home > Recepten