Home > Recepten

Visgratin

500 g gefileerde kabeljauw

1 ui

0.5 l melk

1 laurierblad

zout

peper

puree van 1 kg aardappels

2 lepels mosterd

250 g champignons

75 g boter

50 g bloem

125 ml creme fraiche

citroensap

4 lepels gehakte groene kruiden

100 g gekookte mosselen

100 g grote garnalen

3 lepels paneermeel

vlokjes boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Snij de vis in niet te kleine blokjes. Snij de ui in ringen.

Zet de melk op met ui, laurier, zout en peper en breng langzaam aan de kook. Doe de vis erbij en pocheer 5 minuten. Giet door een zeef, verwijder ui en laurier. Bewaar de melk.

Roer de mosterd door de aardappelpuree.

Snij de champignons in plakjes.

Verhit de boter en bak de champignons al omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Roer de bloem erdoor en bak kort.

Roer scheut voor scheut de melk van de vis erdoor en laat koken tot een dikke saus. Eventueel extra melk toevoegen.

Roer de creme fraiche erdoor.

Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper en schep de kruiden erdoor.

Schep wat saus in een ovenschaal, verdeel vis, mosselen en garnalen erover en bedek met de rest van de saus. Laat in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de aardappelpuree over de vis, trek met een vork een mooi patroontje erin, bestrooi met paneermeel en beleg met vlokjes boter.

Zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Notities

Lekker met salade