Visgratin |
|
500 g gefileerde kabeljauw 1 ui 0.5 l melk 1 laurierblad zout peper puree van 1 kg aardappels 2 lepels mosterd 250 g champignons 75 g boter 50 g bloem 125 ml creme fraiche citroensap 4 lepels gehakte groene kruiden 100 g gekookte mosselen 100 g grote garnalen 3 lepels paneermeel vlokjes boter |
|
BereidingSnij de vis in niet te kleine blokjes. Snij de ui in ringen.Zet de melk op met ui, laurier, zout en peper en breng langzaam aan de kook. Doe de vis erbij en pocheer 5 minuten. Giet door een zeef, verwijder ui en laurier. Bewaar de melk. Roer de mosterd door de aardappelpuree. Snij de champignons in plakjes. Verhit de boter en bak de champignons al omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Roer de bloem erdoor en bak kort. Roer scheut voor scheut de melk van de vis erdoor en laat koken tot een dikke saus. Eventueel extra melk toevoegen. Roer de creme fraiche erdoor. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper en schep de kruiden erdoor. Schep wat saus in een ovenschaal, verdeel vis, mosselen en garnalen erover en bedek met de rest van de saus. Laat in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelpuree over de vis, trek met een vork een mooi patroontje erin, bestrooi met paneermeel en beleg met vlokjes boter. Zet de schaal 30-40 minuten in de oven. NotitiesLekker met salade |
Home > Recepten