Home > Recepten

Zalmsteak met witte-wijnsaus uit de magnetron

1 sjalotje

115 g boter

165 ml visfond

1 dl droge witte vermouth

1 dl droge witte wijn

6 struikjes witlof

1 lepel olijfolie

1/2 theelepel suiker

1 theelepel witte wijnazijn

4 zalmsteaks a 70 g

3 lepels slagroom
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Magnetron
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het sjalotje. Snij 100 g boter in stukjes. Laat op hoog vuur sjalot, fond, vermouth en wijn 15 minuten inkoken tot ca.1 dl. Zeef de saus. Klop met een garde of mixer de boterklontjes erdoor.

Snij de witlof in repen van 1 cm en halveer die. Verhit de olie en de rest van de boter. Roerbak de lof ca.2 minuten. Voeg suiker en azijn toe en verwarm nog ca.1 minuut.

Leg de zalm op een plat bord, bedek met magnetronfolie en zet 2 minuten op 700 watt. Verwarm de saus en schep de slagroom erdoor. Doe de witlof in het midden van een bord, schep de saus ernaast, leg de zalm er boven op.

Notities

Lekker met gekookte minikrieltjes