Home > Recepten

Ragoût (Afrikaans)

1 kg vlees

zout

tijm

2 plakjes ui

2 dl pinda-olie

2 tomaten in plakken

1 gesnipperd ui

500 g tomaten

2 lepels tomatenpuree

1/2 lepel chilipoeder



Er kan ook vis gebruikt worden: stoom die 15 minuten alvorens te bakken.
  • Omschrijving recept: Veesgerechten; Visgerechten; Ragoût; Afrikaans

Bereiding

Doe 1 kg vlees, zout, tijm en 2 plakjes ui met ruim water in een pan en kook tot het vlees zacht is.

Dep het vlees droog en bak bruin in 2 dl pinda-olie.

Houd het vlees apart, bak in de olie 2 tomaten in plakken en een gesnipperd ui. Voeg toe 500 g gepureerde tomaten, 2 lepels tomatenpuree en ½ lepel chilipoeder, sudder 25 minuten.

Doe het vlees erbij en sudder 15 minuten.