Bäckeofe, stoofpot uit de Elzas |
|
500 g lamsschouder in blokken 500 g runderstooflapjes in blokken 500 g varkensstoofvlees in blokken 300 g uien in plakjes 200 g prei in plakken 5 dl Riesling tijm 2 laurierblaadjes 2 teentjes knoflook 100 g ganzenvet of boter 1.5 kg geschilde aardappels in dikke plakken zout peper 2 varkenspootjes (eventueel) 100 g bloem |
|
BereidingDoe al het vlees, ui, prei en wijn in een kom, doe kruiden en knoflook erbij en marineer een nacht afgedekt in de koelkast. Lek het vlees de volgende dag uit, bewaar de marinade.Vet een casserole van 1,5 liter in met wat vet, schik de helft van de aardappels op de bodem, dan het vlees, ui en prei. Kruid met zout en peper en doe de rest van de aardappels erover. Giet de marinade erover en water tot het net onder staat, leg de varkenspootjes erop. Maak een zacht deeg van bloem en wat water, bedek de casserole ermee en sluit de randen af. Zet 2½ uur in een oven van 180° en dien zo uit de oven op. |
Home > Recepten