Home > Recepten

Duiveltjesvlees met hete boontjes en rijst

300 g magere varkenslapjes of varkensfilet

6 lepels ketjap

6 lepels azijn

6 lepels tomatenketchup

2 theelepels sambal

2 lepels pindakaas

nasikruiden Conimex

1 scheutje room

3 uien

250 g snijbonen

6 plakjes ontbijtspek

rode peper als poeder

200 g champignons

olie

rijst
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Arjen van Mierlo

Bereiding

Vlees in stukjes snijden. Tomatenketchup + ketjap + azijn + sambal + nasikruiden mengen. Vlees toevoegen en ca. 6 uur laten marineren.

Twee uien kleinsnijden en fruiten. Vlees (en marinade) toevoegen en een half uur laten sudderen. Champignons in schijfjes snijden, toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Even voor opdienen room en pindakaas toevoegen.

Gegaarde (gekookte) boontjes opbakken met de ui, rode peper (flink wat) en ontbijtspek.

Rijst los erbij serveren.