Home > Recepten

Ham met aardappel-tomatensalade, geglaceerd

zout

450 g minikrieltjes (CelaVita)

3 lepels sinaasappelmarmelade

1 lepel witte wijnazijn

1 theelepel Franse mosterd

150 g geroosterde achterham in plakjes

3 tomaten

125 ml zure room

1/2 zakje verse bieslook

peper

2 takjes peterselie

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

Kook de krieltjes in 5 minuten gaar in water met zout. Giet af, doe in een kom en laat afkoelen in een bak koud water.

Vet de ovenschaal in.

Meng marmelade, azijn en mosterd. Besmeer de plakjes ham dun in met de helft van het mengsel, vouw in vieren en leg in de schaal. Strijk de rest van het mengsel erover. Zet 10 minuten in de oven.

Snij de tomaten in kwartjes.

Schep de room door de krieltjes. Knip de bieslook erover en schep erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Verdeel de ham over 2 borden. Schep de aardappelsalade in het midden op de ham. Knip de peterselie erboven fijn. Schik de tomaten om de salade.

Benodigdheden

Voor een lage ovenschaal van 1/2 liter.