Home > Recepten

Rundvlees op z'n Argentijns, gekookt

1 kop gedroogde kikkererwten of witte bonen

8 koppen water

900 g klaprib

225 g mager pekelspek in plakken

1,6 kg kip in stukken

1,5 theelepel zout

peper

3 worstjes zoals chorizo in plakjes

4 wortels in plakjes

4 uien in plakken

5 teentjes knoflook

1 kleine courgette in plakjes en geschild

4 tomaten zonder vel in vieren

1 kleine kool in achten

1 gehakte groene paprika

4 geschilde aardappels in plakken

2 preien in ringen

2 lepels peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Argentijns
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de erwten een nacht in ruim water.

Giet ze af en doe 8 koppen water in een grote pan met de erwten. Breng het water aan de kook, voeg er de klaprib, het pekelspek, de kip en zout en peper aan toe. Sluit de pan, draai de vlam laag en laat anderhalf uur sudderen.

Doe dan de worstjes of plakjes Spaanse chorizo en wortel erbij en laat het 15 minuten koken.

Voeg de uien, knoflook, zucchini, tomaten, kool, paprika, aardappelen, prei en peterselie toe.

Kook het gerecht 20 minuten of tot de aardappelen gaar zijn. Kruid zonodig bij.

Haal het vlees eruit en leg het op een warme schaal.

Schik de groenten rond het vlees en serveer het gerecht warm.