Home > Recepten

Biefstuk, gevuld

4 haasbiefstukjes (à 125 g)

100 g kruidenboter

versgemalen peper

zout

40 g boter

1 eetlepel plantaardige olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Snijd de biefstukjes horizontaal in zodat een zakje ontstaat dat gevuld kan worden. Snijd de kruidenboter in vier plakjes en schuif deze in de biefstukjes; druk deze goed dicht en steek de opening zo nodig met cocktailprikkers dicht.

Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan tot de boter niet meer schuimt. Bak de biefstukjes aan beide kanten bruin en tot de gewenste gaarte. Keer ze met een spatel en prik er niet in, daardoor verdwijnen de vleessappen en wordt het vlees onnodig droog.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Blus de braadboter met een scheutje wijn of bouillon en laat deze even inkoken.

Leg de biefstukken op vier verwarmde borden en giet er een beetje van de jus over. Leg op elk bord een portie bleekselderij en overgiet ook deze met een beetje van de 'jus'. Geef er een krokant aardappelgerecht bij.

Notities

Voor het vullen van biefstukjes, haasjes en karbonades kan het vlees het beste met een scherp mes zo worden ingesneden dat er een zakje ontstaat in plaats van het vlees dun uit te kloppen en met een vulling ertussen dubbel te slaan.