Jambonneau de porc aux lentilles |
|
2 flinke hamschijven 100 g wortels in blokjes 100 g gehakte prei of lente-ui of bosui 100 g bleekselderij in stukjes 75 g ganzenvet of boter 500 g geweekte bonen of bruine linzen tijm 1 laurierblad 1 gepeld ui 5 kruidnagels zout peper 2 tenen knoflook 100 g tomaten in blokjes 1 wortel in plakken voor de bouillon 1 ui in plakken voor de bouillon 1 stengel bleekselderij voor de bouillon 1 prei of lente-ui of bosui voor bouillon tijm voor de bouillon laurierblaadje voor de bouillon |
|
BereidingDoe de hamschijven en alle ingredienten voor de court-bouillon in een grote soeppan, breng aan de kook en laat 1½ uur trekken.Laat de wortel, prei en bleekselderij (niet die van de bouillon!) zweten in het vet. Doe linzen, tijm, laurier en met kruidnagels bestoken ui erbij, doe er wat court-bouillon bij en sudder 45 minuten. Breng de linzen als ze gaar zijn op smaak met zout en peper en roer knoflook en tomaten erdoor. Sudder nog 10 minuten. Snij de hamschijven in plakken en serveer met de linzen. |
Home > Recepten