Home > Recepten

Rundvlees op Oosterse wijze

2 eetlepels sesamolie

600 g ossenhaas (in dunne plakjes)

3 teentjes knoflook

3 eetlepels lichte sojasaus

versgemalen peper

1 rode Spaanse peper

2 struikjes paksoi

2 teentjes knoflook

4 eetlepels sesamolie (of arachide-olie)

1 theelepel versgemalen korianderzaad (ketumbar)

1 eetlepel lichte sojasaus

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Oosters
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwijder voor de paksoi het steeltje van de rode peper. Rooster de peper onder de grill tot hij rondom geblakerd is. Laat de peper even afkoelen en verwijder het vel en als u niet van erg scherp houdt ook de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes.

Snijd de stelen van de paksoi in reepjes en het blad in smalle snippers. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit.

Verhit de olie in een wok en smoor knoflook en paksoistelen met het korianderzaad enkele minuten tot ze glazig zijn. Schep het groen en de sojasaus erdoor en laat ze even doorwarmen. Breng de groente op smaak met zout en meng de rode peper erdoor.

Verhit de sesamolie in een grote koekenpan of op een grillplaat en bak de plakjes ossenhaas om en om bruin. Pers de teentjes knoflook erboven uit en besprenkel ze met sojasaus. Laat ze even doorwarmen.

Verdeel het rundvlees op vier verwarmde borden en schep de paksoi ernaast. Zet op elk bord een rijsttimbaaltjes.

Notities

Dit gerecht komt het beste tot zijn recht als het direct na de bereiding gegeten kan worden. Als het te lang staat is de spanning eraf. Zorg daarom voor een goede 'mise en place' en zet alle ingredienten van tevoren klaar zodat snel doorgewerkt kan worden.



In de Chinese en Japanse keuken worden veel gerechten door roerbakken of op een hete plaat bereid. De ingredienten worden voor deze technieken heel fijn gesneden zodat ze snel gaar zijn. In deze keukens worden vooral sojasaus en knoflook als smaakmakers gebruikt.