Saupiquet (Bourgondische ham) |
|
boter 30 g bloem 2 dl droge witte wijn 4 dl bouillon zout peper 5 jeneverbessen 2.5 gesnipperd sjalotje 5 geplette peperkorrels 2.5 gesnipperd uitje 8 dl wijnazijn 4 plakken gekookte ham (elk 125 g) 6 dl room of creme fraiche peterselie dragon 5 a 6 hele hardgekookte eieren |
|
BereidingMaak een roux van 2 lepels boter en bloem, roer er wijn en bouillon door. Voeg zout, peper, jeneverbessen en sjalotje toe, pruttel 10 minuten.Doe peperkorrels en uitje met wijnazijn in een pan en kook bijna geheel in. Doe het andere mengsel erbij en laat een kwartier pruttelen. Bak de gekookte ham in boter en leg op een schaal. Roer room of crème fraîche door de saus, breng even aan de kook, haal van het vuur en roer er een lepel boter door. Zeven. Dan deels over de ham gieten, met peterselie en dragon garneren, de rest van de saus erbij serveren. Zeef de bouillon en bedek er een laagje vlees mee, koel af, herhaal dit. Verwerk gedurende deze procedure de hardgekookte eieren erin. Zet 3-4 uur koel weg. NotitiesKan 7-10 dagen bewaard worden. |
Home > Recepten