Home > Recepten

Kwartels met druiven & amandelen in witte-wijnsaus

1 trosje witte druiven

1 sjalot

1 teentje knoflook

1 takje rozemarijn

4 panklare kwartels

versgemalen peper

zout

100 gram boter

20 g bloem

200 ml gevogeltefond

200 ml witte wijn

200 ml slagroom

30 gram blanke amandelen
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ontvel voor de saus de druiven, snijd ze doormidden en haal de pitten eruit. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze ragfijn. Snijd ook de rozemarijnnaalden ragfijn.

Kruid de kwartels met peper en zout. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de kwartels rondom knapperig en bruin. Leg ze in een ovenschaal en schep er een beetje van de braadboter over. Zet de schaal 10-12 minuten in de oven.

Smoor in de resterende braadboter de sjalot en knoflook, roer de bloem erdoor en blus met de fond, laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de wijn toe en laat de saus weer tot de helft inkoken, roer de slagroom erdoor en laat de saus nu tot tweederde inkoken. Verwarm de druiven in de saus en breng hem op smaak met peper, zout en rozemarijn.

Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

Leg de kwartels op vier verwarmde borden en schep er een beetje saus over, strooi de amandelen erover en geef er pommes pont neuf (dikke frites) en groente bij.