Home > Recepten

Parelhoen met Parmaham en salie

1 sjalot

1 teen knoflook

4 plakjes Parmaham

100 g boter

1 dl slagroom

0,5 l gevogeltebouillon

2 parelhoenders

peper

zout

6 salieblaadjes

40 g boter

2 dl droge witte wijn

salie
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 70 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Pel en snipper voor de saus de sjalot en de knoflook, snijd de ham fijn.

Smelt de boter, fruit de sjalot, knoflook en ham aan. Voeg de slagroom en de bouillon toe en laat de saus inkoken.

Snijd de bouten van de hoenders en been deze uit. Peper en zout ze. Steek steeds een salieblaadje onder het vel van de poten. Haal de borstfilets met vel van de hoenders en schuif ook hier steeds een salieblaadje tussen vel en vlees.



Smelt de boter in een braadpan en braad de boutjes rondom bruin. Leg de bouten 30 minuten op het rooster in de oven. Bak de borstfilets aan beide kanten aan en laat ze 8 minuten in de pan doorgaren. Bedruip het vlees regelmatig.

Leg op verwarmde borden een parelhoenboutje en een borstfilet en giet een beetje saus rondom. Serveer er groene asperges of haricots verts en risotto bij en een gevuld tomaatje.

Notities

Lekker met groene asperges, risotto en een gevuld tomaatje