Home > Recepten

Hua Mianjin met rode dipsaus (tahoechips)

100 g gedroogde tahoevellen

35 g suiker

1,5 lepel rode wijnazijn

2,5 lepel tomatenpuree

1,5 theelepel maïzena

3 theelepels sake of droge sherry

peper

zout

frituurolie



Gebruik in plaats van wijnazijn, frambozenazijn.



Frituur ook eens dunne plakken verse tempeh en serveer ze met een mengseltje van gefruite ui, knoflook, trassie, gemberpoeder, met wat water aangemaakte tamarindepasta, 2 eetlepels olie en 1 deciliter water en naar smaak ketjap benteng asin.
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Sausjes; Chinees
  • Bron: emmie_m_a (Smulweb)

Bereiding

1. Week de vellen tahoe in ruim koud water.

2. Verwarm onder voordurend roeren op een laaggedraaide warmtebron de suiker en laat die goudkleurig worden.

3. Haal de pan van de warmtebron en voeg azijn, tomatenpuree of ketchup toe en 1 deciliter koud water. Laat alles al roerende aan de kook komen.

4. Maak de maizena aan met 2-3 eetlepels koud water en bind hiermee de caramelvloeistof.

Haal de pan van de warmtebron.

5. Voeg de sake of sherry en naar smaak peper en zout toe. Laat de saus onder af en toe roeren koud worden.

6. Haal de vellen tahoe uit het weekwater en leg ze op het keukenpapier.

7. Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 190 C

8. Dep de vellen tahoe droog en knip ze in stukken van 3 x 6 centimeter.

9. Bak ze met niet teveel tegelijk knapperig

bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

10. Serveer ze warm of koud met de saus