Home > Recepten

Pruimen-appelchutney

500 g pruimen

1 dl balsamico-azijn

100 g suiker

1 rode ui

4 kruidnagels

1 appel

kaneel

2 theelepels tijm

1 dl appelsap
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Bron: Libelle

Bereiding

Voor de chutney 500 g pruimen ontpitten en kleinsnijden.

De pruimen met 1 dl Italiaanse Balsamico-zaijn (of rode wijnazijn), 100 g suiker, 1 grote gesnipperde rode ui, 4 kruidnagels, 1 geschilde appel in blokjes, een snuf kaneel, 2 theelepels tijm en 1 dl appelsap aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot het fruit zacht is en het meeste vocht is verdampt (ong 1 uur).

De chutney in een goed schoongemaakte pot scheppen, luchtdicht afsluiten en op een koele donkere plaats zetten.

De chutney minstens 1 maand op smaak laten komen.

Notities

Lekker met pāte, kaas of gebraden vlees.