Pruimen-appelchutney |
|
500 g pruimen 1 dl balsamico-azijn 100 g suiker 1 rode ui 4 kruidnagels 1 appel kaneel 2 theelepels tijm 1 dl appelsap |
|
BereidingVoor de chutney 500 g pruimen ontpitten en kleinsnijden.De pruimen met 1 dl Italiaanse Balsamico-zaijn (of rode wijnazijn), 100 g suiker, 1 grote gesnipperde rode ui, 4 kruidnagels, 1 geschilde appel in blokjes, een snuf kaneel, 2 theelepels tijm en 1 dl appelsap aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot het fruit zacht is en het meeste vocht is verdampt (ong 1 uur). De chutney in een goed schoongemaakte pot scheppen, luchtdicht afsluiten en op een koele donkere plaats zetten. De chutney minstens 1 maand op smaak laten komen. NotitiesLekker met pāte, kaas of gebraden vlees. |
Home > Recepten