Currypasta, rode 3, Thais |
|
20 gedroogde Spaanse pepertjes 1 lepel heel korianderzaad 1 theelepel komijnzaad 10 korrels zwarte peper 3 stengels sereh gehakte korianderwortels of korianderblad enkele grofgehakte bosuitjes 2 lepels grofgehakte knoflook 1 lepel grofgehakte gemberwortel 1 theelepel limoenrasp 1 theelepel zout |
|
BereidingVerwijder de steel en de zaadjes van de Spaanse pepers.Breek ze in stukjes, giet er heet water over en laat ze 20 minuten weken. Rooster de specerijenzaden ieder voorzichtig ± 2 minuten in een pan met een dikke bodem. Vermeng de zaden en maal ze. In plaats van zaden kunt u ook gemalen specerijen gebruiken; vermeng die en rooster ze voorzichtig, voortdurend omscheppend. Maak het citroengras schoon: verwijder de wortels, snijd een stukje van de top af en verwijder alle verdroogde, gele delen. Hak de rest in kleine stukjes. Laat de Spaanse pepers uitlekken en vermeng ze met het citroengras en de specerijen. Maal dit met een staafmixer tot een gladde pasta. Voeg zo nodig af en toe wat water toe. NotitiesU kunt de pasta in luchtdicht afgesloten een pot 1 maand in de koelkast bewaren. |
Home > Recepten