Home > Recepten

Citroenchutney

2 uien

4 citroenen

1 eetlepel zeezout

1 eetlepel rietsuiker

2 dl water

100 g blanke rozijnen

1 theelepel mosterdzaad

1 theelepel geraspte verse gember

0,5 theelepel chilipeper

2 dl citroenazijn

1,5 dl honing
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Bereidingstijd: 12 uur trekken, 1u10 bereiden, laten staan
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Pel en snijd de uien in dunne ringen, was de citroenen en snijd deze in dunne schijfjes. Verwijder de pitjes en leg de uiringen samen met de citroenplakken in een platte schaal, bestrooi met zeezout en rietsuiker, dek goed af en laat circa 12 uur intrekken.



Spoel ui en citroen af. Breng het water aan de kook en gaar hierin de uiringen met de citroenplakjes in circa 15 minuten. Voeg dan alle overige ingredienten toe en laat dit in circa 45 minuten inkoken.

Giet de chutney in warme, gesteriliseerde (schoonmaken met kokend water en laten drogen in een oven van 110 °C) potten, sluit deze.

Zet ze enige tijd op een koele donkere plaats weg, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Notities

Lekker met hamburgers en gegrilld vlees.

Zeker 2 weken (koel) houdbaar.