Home > Recepten

Mangochutney 2

1,5 kg groene mango

800 g suikermeloen

100 g gemberwortel

2 teentjes knoflook

1 lepel gehakte SPaanse peper

2,5 dl vruchtenazijn

1 kg bruine suiker

2 steranijs

1 kaneelstokje

30 g zout
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Bron: Gerard Massalt

Bereiding

- doe het mangovlees in brokken gesneden in een schaal en strooi hier het zout overheen en meng goed, laat dit 3 uur trekken.

- wrijf in vijzel de knoflook, geschilde gemberwortel, peper met 1/3 van de vruchtenazijn tot een pasta.

- kook de gezouten mango met de suiker, steranijs, kaneelstokje en weer 1/3 van de azijn in ca 30 min. tot een dikke vloeibare, op appelcompôte lijkende massa.

- schep de in stukjes gesneden meloen door de pasta en de rest van de azijn, schep dit weer door de mango en laat nog even ca 15-20 min zachtjes koken.

- het is de bedoeling dat de chutney een zacht zoet-zure smaak heeft met een wat peperige afsmaak.

Notities

Naar hoeveelheden zoals wij het maken, voor kleinere hoeveelheden gewoon terugrekenen.

Je kan dit direkt serveren maar lekkerder is dit een paar dagen van te voren te maken, uiteraard koel bewaren. nog lekkerder is het als je het nu zo snel mogelijk maakt en dan in weckpotten doet en koel en donker weg zet tot gebruik